tirsdag 8. oktober 2019

Første oppdatering fra Nepal

Namaste! Her går det slag i slag, og dermed blir blogginnleggene litt oppstykket. Her kommer en oppdatering på hva vi har gjort siden vi dro fra Norge for noen dager siden.
Onsdag tok vi flyet fra Kjevik, og Marcus hoppet på på Gardermoen, før vi fløy til Doha, Qatar, og videre til Kathmandu. Etter noen timers forvirring med oppsett av visum og et kaotisk bagasjeslipp ble vi plukket opp av ansatte fra Sahas (organisasjonen vi skal jobbe med) og kjørt til vertsfamilien på stedet vi skal bo (PepsiCola) under festivalen og språkkurset. Her bor vi i en separert leilighet sammen med Jane, Andrea, Christine og Nora, to andre par fra Hald Internasjonale senter som også er utplassert i Nepal, men som skal til andre steder i landet. Vi får mat av Ama, og snakker daglig med Baba og deres barn om språk, kultur, skikker og tradisjoner her i Nepal. De første dagene var preget av overveldende mange inntrykk, støv overalt, mye støy og nye vaner å lære seg, som for eksempel å aldri bruke bestikk, men spise med hendene.
Vi rakk akkurat å hilse på Sahas (organisasjonen vi skal arbeide med), kontaktperson og daglig leder før de stengte ned kontoret for Dasain, den største Nepali festivalen i år. I de neste 10 dagene vil alle kontorer og de fleste butikker være stengt for å være med å feire at en hinduistisk gud overvant djevelen. Vi skal være med på feiringen, oppdateringer vil komme underveis.
Hilsen Oskar og Marcus


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar